OPDRACHTEN
Onderstaande opdrachten zijn voorbeelden van initiatieven voor beter samen zorgen. Door middel van storytelling, cocreatie en expertise ontstaat beter contact tussen zorgprofessionals en naasten.
We denken graag mee, begeleiden of faciliteren!
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Reclamebureau Roorda
Werving (communities, contacten), preselectie (beeld en tekst), begeleiding, nazorg van zowel jonge, als oudere mantelzorgers (juni en november) die de stem worden voor de online campagne en aanleveren van een pool van mantelzorgers die bij de uitrol als ambassadeurs fungeren, teneinde de boodschap #DeelJeZorg te versterken. #deweekvandejongemantelzorger #dagvandemantelzorg (verschijnt)
Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
Dankzij het Brussen in Beeld project in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie krijgen onze Broers en Zussen Doeboeken in 2020 een vaste plek in dit familiegerichte ziekenhuis. Met het boek kunnen kinderen hun eigen verhaal kwijt, andere ervaringen lezen en door de leuke spelletjes zorgt het boek voor een nog betere informatievoorziening, zoals de cursussen voor broers en zussen, onder andere
Koning Boudewijn Stichting, Brussel (België)
Presentatie door de Koning Boudewijn Stichting van 21 projecten die broers en zussen beter ondersteunen verenigd onder het lerend netwerk olv. Dr. Tinneke Moyson (HoGent) en Marie-Claire Halewyck (UMons). Doel een betere broer-zusband, identiteits-ontwikkeling en dagelijks leven. Meer informatie.
Taak:
In kaart brengen van behoeften van brussen in verschillende levensfasen.
Taken:
Europees ME-WE project Vinden, cocreatie, advies en silent observer
Vinden en adviseren (expertise en co-creatie) bij onderzoek bij het Europese project naar het MEntaal-WElzijn van en mét jonge mantelzorgers (15-17 jaar) met onderzoekers van het SCP en Vilans. Doel een Europese app (nu in ontwikkeling).
Taken:
VU Amsterdam, zorginstelling
Een grote zorginstelling voor meervoudig gehandicapten en VU Amsterdam willen een betere band tussen cliënt en broers en zussen. Opdracht: aanvraag voor een 'serious game' zodat jonge kinderen hun emoties herkennen en eerder hulp vragen.
Taken:
Doel: meer informatie voor ouders over brussen. Interview met twee brusjes middels vragen uit het boek (uitzonderlijk) mét ouders erbij. Daarna interactief gesprek met ouders: wat er bekend is uit onderzoek over ziekte in het gezin, een gesprek over hun ervaringen en de inzet van het praat klets doeboek.
Last minute vervanging voor jeugdarts Els Jonker, ambassadeur jonge mantelzorgers AJN.
Trefpunt verSTANdelijke handicap, België
Trefpunt STAN (voorheen: Inclusie Vlaanderen) is bezig met een herpositionering van hun organisatie. Zij willen het leven van mensen met een verstandelijke beperking verbeteren en werken vooral regionaal.
Taak:
Kennisdelingssymposium met het Zadkine College (MBO), Hogeschool Rotterdam (HBO), Erasmus Universiteit. Met Prof. Dr. Alice de Boer (SCP) ism. 'zorgstudenten'. Taken:
Verzoek vanuit het project 'ervaringsmaatjes' (vanuit SIZTwente) om een lezing/workshop te geven. Het is een project waarin jonge stagiairs die zelf zijn opgegroeid met zorg in het gezin, jonge mantelzorgers ondersteuning bieden.
Titel: 'Mijn leven, mijn zorgen?'.
Taak:
Met onderzoeksbureau Curias als verbinder een volledige cocreatie rondom brussen met directeur Hester Rippen.
Taken:
Titel lezing: 'Er komt een gezin bij de dokter. Gevolgen voor broers en zussen'.
Taak: eerste verkenning over de impact van een ziekte op het gezin en broers en zussen, met persoonlijk relaas en onderbouwd met onderzoekskennis.
Op eigen initiatief met steun van de uitgever vanaf het eerste uur schreef ik het eerste ervaringenboek voor 'brussen'. Het woord bestond maar met het boek herintroduceerde ik deze 'googleterm' om informatie en kennis - en steun - voor brussen vindbaarder te maken. Geen mooi woord, je 'bent' het niet, maar handig.
En veel meer opdrachtgevers:
Bovenstaand rijtje geeft een idee van opdrachten waarvoor u ons kunt benaderen.
Nieuwsgierig? Of samenwerken?